Nominaties Nederlandse Spellenprijs

Woensdag 7 september zijn de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2022 bekendgemaakt.
In drie categorieën strijden de uitgevers tegen elkaar voor het beste spel. In de categorie familiespellen zijn De Avonturen van Robin Hood, Cascadia en Living Forest genomineerd. Bij de kennerspellen gaan de nominaties naar Aquatica, Honey Buzz en Libertalia: De Winden van Galecrest. Tot slot zijn Ark Nova, Carnegie en  Terraforming Mars: Ares Expeditie genomineerd in de caterogie experspel.

De Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in drie categorieën: de Nederlandse Spellenprijs – Familie, de Nederlandse Spellenprijs – Kenners en de Nederlandse Spellenprijs – Experts. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf een jaar of acht, zeker met wat spelervaring. Een kennerspel is geschikt voor een publiek vanaf ongeveer tien jaar dat een spel van anderhalf uur met wat meer spelregels weet te waarderen, waarbij het spel wel in een kwartier uit te leggen valt. Een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring.

Een vakjury van twaalf deskundigen kiest de uiteindelijke winnaars. De spellen zijn gekozen uit meer dan honderd bord- en kaartspellen die voor de Nederlandse markt uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022. De jury kijkt vooral naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.

De genomineerden in de categorie Nederlandse Spellenprijs – Familie:

  • De Avonturen van Robin Hood van Michael Menzel, uitgegeven door 999 Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en een speelduur heeft van 60 minuten.
  • Cascadia van Randy Flynn, uitgegeven door White Goblin Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en een speelduur heeft van 45 minuten.
  • Living Forest, van Aske Christiansen, uitgegeven door Ludonaute. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en een speelduur heeft van 40 minuten.

De genomineerden in de categorie Nederlandse Spellenprijs – Kenners:

  • Aquatica van Ivan Tuzovsky, uitgegeven door Jumping Turtle Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 14 jaar en een speelduur heeft van 60 minuten.
  • Honey Buzz van Paul Salomon, uitgegeven door Happy Meeple Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en een speelduur heeft van 45 – 90 minuten.
  • Libertalia: De Winden van Galecrest, van Paoli Mori, uitgegeven door 999 Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 6 spelers vanaf 14 jaar en een speelduur heeft van 45 – 60 minuten.

De genomineerden in de categorie Nederlandse Spellenprijs – Experts:

  • Ark Nova van Mathias Wigge, uitgegeven door White Goblin Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 12 jaar en een speelduur heeft van 90 minuten.
  • Carnegie van Xavier Georges, uitgegeven door HOT Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 12 jaar en een speelduur heeft van 120 minuten.
  • Terraforming Mars: Ares Expeditie van Jacob Fryxelius, Nick Little en Sydney Engelstein, uitgegeven door Intrafin Games. Zij geven aan dat het spel geschikt is voor 1 tot 4 spelers vanaf 14 jaar en een speelduur heeft van 60 minuten.

Bekendmaking winnaars
De jury komt in oktober bijeen om de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs in alle categorieën te bepalen. De winnaars worden 29 oktober bekendgemaakt en gehuldigd. Wat vinden jullie van de nominaties? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *