Over ons

Deze website is het zoveelste bewijs dat hobby’s uit de hand kunnen lopen. Wij zijn twee broers die samen een liefde voor bordspellen (en goed eten) delen. Deze site heeft als doel om mensen kennis te laten maken met bord- en kaartspellen. Sinds de zomer van 2020 brengen we elke twee weken een podcast uit waarin we alle zin en onzin bespreken die ter tafel komt, maar waar spellen centraal staan. Daarnaast schrijven we reviews om onze mening te geven over de nieuwste spellen, geven we sommige spellen nog wat meer aandacht, bespreken we hoe je in onze ogen nog beter kunt worden in bepaalde bord- en kaartspellen en plaatsen we regelmatig nieuwsoverzichten zodat je niet over heel het internet hoeft te zoeken.

Mark Stoop

Website

In de jaren ’90 was ik al een fanatieke speler. Spellen zoals Hotel, Spookslot en Stratego kwamen regelmatig op tafel. Kleine kinderen worden groot en eind jaren ‘90 kwam ik in aanraking mat Magic, the gathering. Op de middelbare school zijn heel wat kaarten geschud en instants gespeeld.

Toen ik in 2007 ging studeren in Nijmegen kwam ik in aanraking met de moderne bordspellen en de rest is geschiedenis. Tijdens mijn studententijd heb ik heel wat avonden versleten met Agricola, Stenen Tijdperk en Space Alert.

De laatste jaren ben ik vooral te porren voor een spel met behoorlijk wat interactie en waar beetje tempo in zit zoals Architecten van het westelijk koninkrijk. Het samen zijn om deze hobby uit te oefenen spreekt mij enorm aan. Ik pak liever een spel uit de kast in plaats van dat ik op de bank plof (hoewel dat soms ook best lekker is na een drukke dag met 2 jonge kinderen).

Falco Stoop

Podcast

Ik ben altijd dol geweest op het spelen van spellen: potjes Wie is het? met mijn vader, een weekendje Monopoly spelen in een tent bij mijn oma, een nachtje doorhalen omdat we zo nodig Risk wilden spelen of eindeloos kaarten op de tennisvereniging.

Dankzij Mark kwam ik ook in aanraking met andere klassiekers. Catan heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart. Deze compleet krijgen was de start van mijn collectie. Sindskort heb ik steeds meer tijd om te spelen en ben ik voor alles te porren. Een snel dobbelspel of een 4 uur durende galactische strijd, ik haal uit allebei veel plezier. De verzameling wordt eindelijk echt goed gespeeld! Langzaamaan kan ik ook met onze jonge zoon spelachtige activiteiten doen, waardoor het vaderschap en mijn grote hobby op die momenten mooi samenkomt.

Je kan me altijd wakker maken voor een potje Terraforming Mars, een Duvel of een echt Brabants worstenbroodje met chili mayo (wel met de Zaanse mayo). Ik hoop dat ik een stukje van mijn enthousiasme over kan brengen met een vleugje bourgondisme!