Review: 7 Rounds

7 Rounds
Aantal spelers: 2-5
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bedenker: Martijn Haddering
Illustraties: niet beschikbaar
Uitgever: White Goblin Games

Over zeven rondes weet je wie de winnaar is in dit kleine kaartspelletje van Nederlandse bodem. Degene die na de laatste ronde de meeste punten in zijn hand heeft is de bekroonde winnaar. Trek iedere ronde één kaart en speel een kaart en voer de bijbehorende actie uit. Simpeler kan bijna niet zou je zeggen!

Gameplay
In dit kaartspel begint iedere speler met vier kaarten van de stapel. Deze kaarten bevat de getallen één t/m zeven en hebben allemaal een unieke eigenschap behalve het cijfer vier en is daarom toch uniek. Iedere ronde trek je eerst een kaart van de stapel om daarna een kaart te kiezen en de actie uit te voeren, je kan hierdoor bijvoorbeeld nog een kaart trekken en spelen, kaart wisselen of twee kaarten bij iemand uit de hand trekken of zet de zes in om je te beschermen tegen de actie van iemand anders. Is dit gebeurt dan is de volgende speler aan de beurt en herhaal je dit totdat je zeven keer aan de beurt ben geweest, je telt dan de punten die nog in je hand zitten en de speler met de meeste punten wint het spel.

Eindoordeel
Dit kaartspel is ontworpen om een breed publiek aan te spreken en dat merk je aan alles. Eenvoudige regels, simpele acties en interactie zorgt ervoor dat je dit spel met veel verschillende mensen kunt spelen. De kwaliteit van de kaarten is goed waardoor er vele potjes uit gehaald kunnen worden voordat ze vervangen dienen te worden. De grafische vormgeving is eenvoudig en simpel gehouden wat past bij het spel. Door de vele interactie is het vooral bij hogere spelersaantallen lastig een strategie te bepalen en weet je bijna niet met welke kaarten je het spel eindigt. Door deze geluksfactor krijg je ook leuke onverwachte momenten aan tafel waar je niet op rekent. Verwacht geen baanbrekende nieuwigheden, maar een vlot kaartspel met veel interactie. Ideaal voor de komende zomer op de camping.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *