Review: Artisjokken

Artisjokken
Aantal spelers: 2-4
Tijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bedenker: Emma Larkins
Illustraties: Bonnie Pang
Uitgever: White Goblin Games

Er is een overvloed aan artisjokken en jouw taak om ze weg te werken. Dit ga je doen door nieuwe groente kaarten toe te voegen aan je trekstapel. Deze geven je speciale acties om artisjokken te verwijderen. De speler die als eerste geen artisjokken trekt die wint het spel.

Gameplay
Iedere speler start met 10 artisjokken als trekstapel, hier trek je er 5 van en hierna mag je een groentenkaart oogsten. Deze mag je gelijk spelen, daarna mag je nog andere groenten kaarten spelen (dit zal pas in latere beurten zijn). Als je alle kaarten hebt gespeeld die je wilt leg je de rest af en trek je 5 nieuwe kaarten. Hierna is de volgende speler. Trek je aan het einde van de beurt geen artisjokken dan heb je het spel gewonnen.

De groenten kaarten die je kan nemen uit de voorraad hebben allemaal verschillende acties, deze zijn duidelijk beschreven op de kaart. Met behulp van deze kaarten zorg je ervoor dat je minder artisjokken kaarten in je stapel zitten en juist meer andere kaarten. Het kan ook zijn dat je artisjokken aan je tegenstanders geeft.

Eindoordeel
Artisjokken is een gezonde manier om kennis te maken met een deckbuilder. Je bent tijdens het spel op zoek naar de juiste balans tussen artisjokken verwijderen en groenten kaarten toe te voegen aan je stapel kaarten. Hiermee verhoog je de kans om de beurt te starten met 5 kaarten zonder artisjokken. Daarnaast beschikken de kaarten over leuke artwork en maakt  dit het extra geschikt om als familie te spelen. Voor mij had er nog wel wat meer diversiteit aan groenten kaarten mogen zijn, het was al vrij snel veel van hetzelfde. Het is dus leuk als instapmodel maar als je iets uitdagends zoek dan zou ik deze laten liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *