Review: Bag of Butts

Bag of Butts
Aantal spelers: 2-4
Tijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Bedenker: Andreas Preiss
Illustraties: Matthias Mödl
Uitgever: Geronimo Games

Bag of Butts is een doos vol gekleurde derrières die je op goed geluk uit een zak gaat trekken. Op goed geluk probeer jij de juiste zitvlakken in verschillende groepjes te verdelen waarna jij een groep met achterwerken mag kiezen en ga scoren. Iedere ronde komen er nieuwefiches in de zak die zorgen dat je bepaalde groepen niet mag kiezen, je een extra beurt geven of juist extra punten geeft. Knijp jij je poepert bij elkaar of brand jij je billen en moet je op de blaren zitten?

Gameplay
Bag of Butts is een spel waarbij jij je geluk beproeft aan het begin vul jij de zak met butt fiches. Kies een kleur en voeg 2 butt fiches toe en voeg per speler die niet mee doen ook een butt fiche van de andere kleuren toe. Kies een startspeler en die mag als eerst de zak legen. De speler mag 3 keer de zak leeg maken, dit doet hij door een getal te noemen en dit aantal uit de zak te halen. Er ontstaan zo 3 groepjes bijvoorbeeld een groepje van 1, 2 en 3 butts. Hierna kiest de speler een groepje waarmee hij punten scoort, hierbij kan het zijn dat andere spelers ook punten krijgt. De groep die hij  namelijk scoort geeft punten per kleur van zijn eigen maar ook punten aan de kleuren van de andere spelers. Hierna is de volgende speler aan de beurt die heeft als keuze om de zak te legen met speciale butts of er juist een aan toe te voegen. De speler maakt weer 3 nieuwe groepen en dit wordt herhaald totdat een speler 28 punten heeft gehaald en hiermee koning van alle butts wordt.

Eindoordeel
Het spelletje Bag of Butts is een ludiek spelletje als tussendoortje tijdens het spelen van de wat serieuzere spellen.De regels vond ik niet zo heel duidelijk zeker niet voor wat het daadwerkelijk is, ik begrijp zelf ook niet waarom je ervoor zou kiezen om de speciale kontjes uit het spel te halen. Deze zorgen juist dat er nog wat variatie in het spel zit. De cover van het spel kan ik wel waarderen en het spel zorgt voor wat luchtigheid op tafel en is hiermee een geschikt party spelletje maar in dit genre zijn er voor mij betere titels.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *