Review: Bruxelles

Bruxelles
Aantal spelers: 2
Tijd: 45-60 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Bedenker: Etienne Espreman
Illustraties: Vincent Joassin
Uitgever: Geek Attitude Games

We schrijven 1897. Heel de wereld kijkt naar Brussel waar de wereldtentoonstelling op het punt staat te beginnen. Tegelijkertijd wordt er geexperimenteerd met een nieuwe bouwstijl, de Art Nouveau. Tegen deze achtergrond speelt Bruxelles 1897 zich af. Weet jij als architect om de Art Nouveau het best te verspreiden in het Brussel van eind 19e eeuw dan ben jij de gelukkige winnaar.

Gameplay
Bij het voorbereiden van het spel leg je een grid met kaarten waar personen, geld, kunstwerken, grondstoffen en huizen afgebeeld. Boven het grid leg je kaarten die bepaalde locaties in Brussel voorstellen. Deze kaarten stellen je in staat om kunst te kopen en ten toon te stellen of gebouwen te bouwen. Iedere speler krijgt aantal architectenkaarten die hij/zij kan gebruiken om acties mee te doen. Zo is het mogelijk om kaarten te ruilen die op het grid liggen of om locaties in brussel te bezoeken. Aan het eind van de vier rondes worden er punten gescoord op basis van prestige, adel en architectuur.

Eindoordeel
Bruxelles 1897 is wat mij betreft een geslaagde vervolg op het origineel, Bruxelles 1894. Het spel heeft de belangrijkste elementen weten te vangen en tegelijkertijd speelt het een stuk vlotter. Het is af en toe een beetje puzzelen hoe je je handkaarten inzet. De artwork past mooi binnen het thema en zorgt voor een interessant pakketje. Als je van unieke art/thema houdt is dit een aanrader!

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever van deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *