Review: Cartaventura: Vinland

Cartaventura: Vinland
Aantal spelers: 1-6
Tijd: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Bedenker: Thomas Dupont, Arnaud Ladagnous
Illustraties: Guillame Bernon
Uitgever: Geronimo

Nu de avonden weer langer worden en de dagen korter komen er wat vaker spellen op tafel. Door de weeks heb ik niet altijd zin om spel op te zetten en wil ik gelijk aan de slag Cartaventura belooft gelijk te kunnen spelen met minimale voorbereiding. Net wat ik nodig heb om mijn spellenhonger te kunnen stillen.

Gameplay
In het doosje zit een stapel kaarten en het eerste wat opvalt is dat er geen losse spelregels zijn toegevoegd. Je leest de kaarten op volgorde en die neemt je mee door het spel. Tijdens het spel moet je keuzes maken met betrekking tot het verhaal. De versie die ik heb gespeeld gaat over de ontdekking van Amerika door de Vikingen. Ga je het gevecht aan of probeer je het pratend op te lossen? Aan jou de keuze.

Eindoordeel
Cartaventura is een klein pakketje wat leuk in elkaar zit. Doordat het spel verschillende eindes heeft kan je meerdere keren het verhaal volgen en andere keuzes maken. Zelf heb ik het spel solo gespeeld en ik denk dat het met twee ook nog leuk is, maar meer wordt het beetje te veel. Heb je zin om avondje naar verre oorden te zeilen dan is deze zeker om eens naar te kijken.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *