Review: Clever Junior

Clever Junior
Aantal spelers: 2-4
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Bedenker: Wolfgang Warsch
Illustraties: Glen Viljoen, Marie Zippel
Uitgever: 999 Games

Het is weer eens hoog tijd voor een goed kinderfeestje en dat is wat er gevierd wordt tijdens een potje Clever Junior. Ballonnen, kaarsjes, cadeautjes en een heleboel lekkers staan klaar om weggestreept te worden en alhoewel een kinderhand snel gevuld is zijn ze in dit spelletje minder snel verzadigd. Clever Junior is de kinderversie van zijn grotere broer, deze is speelbaar met kindjes vanaf 4 jaar.

Gameplay
Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een eigen scoren blad, hierop staat een rij met ballonnen, een met kaarsjes, een vak met cadeautjes en een vak met zoetigheid. Als je aan de beurt ben dobbel je met de 5 dobbelstenen en kies je een achtergrond kleur, bijvoorbeeld rood met de kaarsjes er op afgebeeld. De speler die aan de beurt is neemt alle dobbelstenen met die kleur en zichtbare joker zijden (een zijde met alle 4 de kleurtjes er op afgebeeld). Je mag nu het aantal afgebeelde symbolen afstrepen. Hiermee kan je zoals in het spel voor grote kinderen bonussen vrijspelen en krijg je punten wanneer je symbolen met een ster af streept. De andere spelers mogen nog een kleur kiezen die er nog overblijft. Hierna is de volgende speler, dit gaat door totdat er twee kleuren volledig zijn afgestreept.

Eindoordeel
Clever Junior is een leuke laagdrempelige variant op het origineel. Mijn zoontje van vier had het redelijk snel onder de knie en na een potje moest er uiteraard nog een potje gedaan worden. Uiteraard moest ik hem soms een klein beetje helpen. De simpele en herkenbare symbolen, het werken met kleuren en makkelijke regels maken het een leuk kinder dobbelspel wat als ouder ook nog vermakelijk is om mee te spelen. Kortom Clever Junior is kidsproof en een feestje om te spelen.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *