Review: Clever tot de derde macht

Clever tot de derde macht
Aantal spelers: 1-4 spelers
Tijd: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bedenker: Wolfgang Warsch
Illustrator: N/A
Uitgever: 999 Games

Clever, cleverder, cleverst. Met Clever tot de derde macht komt 999 games dit voorjaar met de nieuwste telg uit de immens populaire roll-and-write series. NIeuwe acties, nieuwe bonussen zorgen voor nieuwe tactieken. Rijg de bonussen aan elkaar zodat er kettingreacties en je punten sky high gaan!

Gameplay
Ook deze keer moeten er weer dobbelstenen geworpen worden en keuzes maken op basis van de ogen die gerold zijn. Aan het begin van de ronde rol je met zes dobbelstenen en kies je een van de dobbelstenen uit die je die beurt wilt gebruiken. Alle dobbelstenen die lagere ogen tonen leg je op de zilveren schaal en je gooit verder met stenen die overblijven. Zo is het bij geel belangrijk in welke ronde je een dobbelsteen pakt. Kan je bij turqoise kiezen of je voor de punten of bonussen gaan. Bij blauw een rijtje maken die bij hoge en lage waarden extra punten opleveren. Bruin laat je ouderwets van links naar rechts werken, maar je mag deze keer vakjes overslaan om de bonussen te kiezen die je leukt vindt. Bij roze moet je de keuze maken om voor de punten te vermigvuldigen of te halveren en voor de bonus te gaan.

Eindoordeel
De nieuwe mogelijkheden zorgen wederom dat je goed moet kiezen welke dobbelstenen je pakt en welke aan de andere spelers laat. Na een paar keer spelen heb ik het dat je bij deze versie mee risico moet nemen om een hogere score te halen dan de andere versies. Verder heb ik het idee dat je makkelijker einddoelen haalt van de bonussporen. Als je spellen met een risicofactor leuk vindt dan denk ik dat ze weer goud in handen hebben.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *