Review: De magische markt van Cameloot

De magische markt van Cameloot
Aantal spelers: 3-6
Tijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bedenker: Cédric NH, Grégory Grard et al,
Illustraties: Ingenious Studios
Uitgever: 999 Games

Van uit de wijde omgeving komen mensen naar Cameloot dat bekend staat om zijn magische voorwerpen. In de taveernes wordt druk gehandeld en het geld verdeeld onder de aanwezigen. Lukt het om de magische voorwerpen te krijgen waar je naar op zoek bent. Het is helemaal niet erg om naar een andere taveerne te gaan om daar je geluk te beproeven en je geld met minder mensen te delen. Welkom op bij de magische markt van Cameloot!

Gameplay
Aan het begin van het spel doe je kop of munt met het taveernefiche om je taveerne te bepalen. Vervolgens krijgt iedere speler vier kaarten van de trekstapel en leg de overige kaarten in het midden op tafel. De startspeler wordt bepaald en het spel kan beginnen.

Als je aan de beurt bent voer je achtereenvolgens drie acties uit. Je begint met het spelen van één of meerdere magische voorwerpen en legt deze voor je op tafel. Het is ook mogelijk om een magisch voorwerp te gebruiken om zijn eigenschap. Dit doe je door een kaart op de gemeenschappelijke aflegstapel te leggen en vervolgens de kracht te gebruiken. Zo heb je de tweetaks toverstok waarmee je twee verschillende magische voorwerpen open op tafel mag leggen in plaats van een. De magneetring trekt alle kaarten van een bepaald nummer uit de trekstapel waardoor het mogelijk is om heel veel of juist weinig kaarten te krijgen naargelang je geheugen. Vervolgens ga je kijken of een van je magische verzamelingen compleet is. Een verzameling moet ten minste zoveel voorwerpen bevatten als op de kaart is aangegeven. Als deze compleet is wordt de winst gedeeld met de overige gasten en je deelt de munten de cirkel rond beginnend met jezelf. Als laatste vul je je hand aan tot vier kaarten en dan is je beurt voorbij.

Het is spel is afgelopen zodra een speler zijn aantal kaarten niet meer kan aanvullen tot vier. Je speelt de ronde nog wel uit zodat iedere speler even vaak aan de beurt is geweest. Daarna ga je het goud tellen en heeft diegene met het meeste goud gewonnen.

Eindoordeel
De magische markt van Cameloot is een lekker vlot spel waarbij de tijd op de doos realistische weergave is. De beurten spelen vlot waardoor het spel snel gespeeld kan worden en je zo weer aan de beurt bent. Het is regelmatig voorgekomen dat een speler niet in de juiste taveerne zit en achter het net vist of dat je juist als enige in de taveerne zit en zo veel geld kan verdienen omdat de andere spelers er te laat achter komen dat je je verzameling compleet hebt. Dit zorgt voor het nodige verbale geweld wat hoort bij dit type spellen. Het spel heeft weinig componenten waardoor het een ideaal spel is om mee op vakantie te nemen en speelt tot zes personen dus je kan je buren op de camping uitnodigen voor een potje. Puntje van aandacht is het feit dat je door de voorwerpen van taveerne kunt wisselen. Dit werd pas later tijdens het lezen van de spelregels duidelijk waardoor het wat tactischer wordt, maar wel ten koste van het gevoel gaat dat je er meer invloed op hebt. Wil je een vlot kaartspel wat ook te spelen is met een wat grotere groep dan is de Magische markt van Cameloot een spel wat je kan bekoren.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *