Review: Dotcard

Dotcard
Aantal spelers: 2-6
Tijd: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Bedenker: Brengt Lind
Illustraties: N/A
Uitgever: DotCard

Dotcard is een kaartspel wat in de Scandinavische landen wat meer bekendheid geniet dan hier. Het voelt een beetje als een combinatie van een klassiek kaartspel en domino waardoor het erg vertrouwd aanvoelt als je de regels leest. Als fanatieke rikker, ik kom van onder de rivieren, ben ik altijd wel te porren voor een leuk kaartspel. Is dit spel de moeite waard?

Gameplay
Iedere speler start met zeven kaarten in de hand en het doel is om zo snel mogelijk kaarten af te leggen. Dit doe je door aan te sluiten op een van de rijen die jij en je medespelers gestart zijn. Dit kan alleen als je rij is opgesteld voor andere spelers. Daarnaast delen de spelers met elkaar ook een gezamenlijke rij. Je sluit kaarten met gelijke stippen op elkaar aan en als dit niet lukt moet je een kaart pakken van de stapel. Daarnaast is het ook mogelijk om te blokkeren. Dit zorgt ervoor dat andere spelers alleen maar verder kunnen als er kaarten met dezelfde waarde worden gespeeld. Als je nog een kaart hebt moet je dat aangeven zodat de overige spelers je nog kunnen dwarsbomen. Jokers kunnen je helpen om geblokte rijen op te heffen, maar ze kunnen aan het eind van een ronde ook minpunten waard zijn. Diegene die na 10 rondes de minste punten heeft is de winnaar van Dotcard!

Eindoordeel
Ik heb het spel zowel met twee als vier spelers gespeeld voor deze review en het is aan te bevelen dat je het met meer spelers speelt. Op deze manier kan je aan de ene kant sneller je kaarten kwijt, maar zijn er ook meer opties om andere spelers dwars te zitten. Je moet een beetje geluk hebben met de kaarten die je krijgt, hierdoor kunnen rondes soms heel lang duren of heel kort. Doordat je veel rondes speelt wordt het geluk wel verdeeld over het spel. Mensen die met de aankomende feestdagen een snel, simpel kaartspel willen spelen kunnen dit er makkelijk bij pakken.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *