Review: IAWW War or Peace

IAWW War or Peace
Aantal spelers: 1-5
Tijd: 30 – 45 minuten
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Designer: Frédéric Guérard & Benoit Bannier
Illustraties: Anthony Wollf
Uitgever: Geronimo Games

War or Peace is een kleine uitbreiding met een campagne die alleen te spelen is met het basisspel It’s a Wonderful World. Tijdens deze campagne speel je vijf scenario’s en bepalen de spelers onderling hoe ze de wereld achterlaten in deze uitbreiding. Het wordt aangeraden om deze uitbreiding niet te combineren met met andere uitbreidingen. Voor de review van het basisspel klik je hier.

Welke keuzes leiden je naar de overwinning of de afgrond?

Gameplay
In het doosjes vindt je zes enveloppen met ieder een eigen scenario. Uiteindelijk speel je tijdens de campagne vijf verschillende scenario’s. Ieder scenario bevat een kleine introductie en een aantal regels waarmee het nieuwe scenario gespeeld moet worden. Aan het eind van ieder scenario zal in veel gevallen de winnaar een beter beloning ontvangen dan de andere spelers. Pas als de campagne helemaal gespeeld is wordt de winnaar bepaald. Deze uitbreiding is ook solo te volgen, in de spelregels staat duidelijk omschreven hoe je dit dient te doen. Verder bevat het doosje naast de enveloppen ook een boosterpack met extra kaarten en een verrassing!

Eindoordeel
War or Peace is een leuke toevoeging als je fan bent van het basisspel. De verschillende scenario’s voegen een leuke twist toe, maar zullen je niet omver blazen. Het taalgebruik wat wordt gebruikt voor het verhaal is net zoals in het basisspel wat vaag. Het verhaal is alleen bedoeld om de verschillende scenario’s met elkaar te verbinden. De mogelijkheid om de scenario’s te blijven spelen en de mogelijkheid om ze ook solo te spelen zorgen ervoor dat je niet naar een keer al klaar bent met deze uitbreiding. Kies je wereldmacht en beslis hoe jij de wereld achterlaat in: War or Peace!

Exemplaar vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *