Review: MicroMacro – Full House

MicroMacro: Crime City – Full House
Aantal spelers: 1-4
Tijd: 15-45 minuten
Leeftijd: vanaf 10 minuten
Bedenker: Johannes Sich
Illustrator: Daniel Goll en andere
Uitgever: White Goblin Games

Voor mij was het originele MicroMacro: Crime City een van de verrassingen van afgelopen maanden. Het concept is simpel, op een grote tekening zijn allemaal verhalen van misdaden te zien. Het is aan jou om met behulp van wat aanwijzingen te achterhalen wat er is gebeurd. Dit zorgde ervoor dat MicroMacro de ene naar de andere spellenprijs heeft gekregen. Het kon niet anders dan dat het een vervolg zou krijgen en die is er nu in de vorm van MicroMacro: Crime City Full house.

Gameplay
Met Full House krijg je een nieuw deel van de stad waar weer van alles gebeurt. In zestien zaken die variëren in moeilijkheid wordt je door de stad meegenomen. De verhalen zijn dit keer opgedeeld in drie verschillende categorieën. Zo is er een categorie waar verhalen inzitten die niet of nauwelijks met geweld te maken hebben en bij de andere twee is dat in meer of mindere mate aanwezig. Dit was een van de verbeterpunten in het origineel in mijn ogen en het is goed om te zien dat ze hiermee een nog breder publiek kunnen bedienen. Daarnaast zijn de verhalen ook anders vormgegeven. Waar in het origineel de verhalen nogal lineair waren wordt je in Full House soms vooruit of achteruit in de tijd gestuurd om heel het mysterie te ontrafelen. Verder zijn er ook verhalen waar je op bepaalde momenten verschillende dingen tegelijkertijd moet zoeken.

Eindoordeel
MicroMacro: Crime City Full House doet eigenlijk alles wat zijn voorganger doet en gooit daar nog een schepje bovenop. De afwisseling in de verhalen spreekt me meer aan dan het origineel en de kindvriendelijke verhalen zijn ideaal om met de jongere gezinsleden te doen. Dit zorgt ervoor dat ik al aantal zondagochtenden samen met mijn zoon naar de map heb zitten turen om de verschillende misdaden op te lossen. Op naar de volgende misdaadgolf in MicroMacro!

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever van deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *