Review: Mini Rogue

Mini Rogue
Aantal spelers: 1-2
Tijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Bedenkers: Paolo Di Stefano, Gabriel Gendron
Illustraties: Gabriel Gendron
Uitgever: Geronimo Games

Je bent opgeroepen om de diepste kelders en de hoogste torens te gaan ontdekken op zoek naar die ene diamant die zo gewild is Og’s Blood. Kruip in de rol van een priester, krijger, magiër of een schurk en ontdek de alsmaar veranderende verdiepingen en laat je iedere keer weer verrassen door wat je nu weer aantreft achter de gesloten deuren in deze roguelike dungeon crawler.

Gameplay
Om van start te gaan kies je eerst een karakter, deze bevat twee unieke eigenschappen die je tijdens het spel kan activeren. Hierna leg je het spelersbord klaar met de statistieken die zijn afgebeeld op je karakterkaart en kies je of je de kelder ingaat of de toren gaat beklimmen.

Je bouwt met de deurkaarten het monster deck op met onderop uiteraard de eindbaas Og’s remains deze komen rechts onder te liggen in  het grid van 9 kaarten. Je vult het grid verder aan met groene kaarten en linksboven mag er een open liggen, hier start je met het karakter aan je reis door de kerker. Je kan verschillende kaarten tegenkomen zoals monsters, valstrikken of voorwerpen. Over het algemeen moet je dobbelen met de dobbelstenen om te kijken wat het resultaat is. De zwarte dobbelsteen bepaald vaak wat het effect is en tijdens gevechten of het monster aanvalt. Witte dobbelstenen bepalen of je een succesvolle actie hebt of de hoeveelheid schade die je doet aan een monster. Zodra de kaart is afgehandeld draai je de kaart die er onder en rechts ervan ligt open en stippel je het pad naar de rode deur uit. Wanneer deze is bereikt ga je door naar de volgende verdieping en check je of een eindbaas tegen gaat komen in de volgende ronde. Als dit het geval dan draai je de bovenste rode kaart om en kom je oog in oog te staan met wat jou aan het einde van die verdieping staat op te wachten. Lukt het je om de laatste verdieping heelhuids te overleven dan heb je de kerker uitgespeeld en eeuwige roem en glorie behaald.

Eindoordeel
Mini Rogue is zowel solo als met 2 speler co-op te spelen. Ik geef persoonlijk de voorkeur om hem solo te spelen. Het spel bevat een slim mechanisme waardoor je met dezelfde kaarten toch steeds weer een andere uitdaging weet neer te leggen. De monsters worden gedurende het spel sterker maar jouw karakter ook dankzij betere uitrusting of extra dobbelstenen, uiteraard zit er wat geluk in het spel dankzij de dobbelstenen waardoor je zeker niet altijd slaagt tijdens een potje. Dit laatste heb ik niet als vervelend ervaren en is ook passend bij het genre roguelike: probeer zover mogelijk te komen, ga dood en probeer de volgende keer met de kennis en ervaring nog verder te komen. In het regelboekje staat ook nog een korte campagne die je door kan spelen wat een leuke toevoeging was. Een nadeel voor mij persoonlijk was het artwork van de kaarten, dit is niet mijn smaak, daarnaast had het spel ook voor mij nog een iets grotere hoeveelheid eindbazen mogen hebben. In totaal zitten er vier eindbazen in het spel waarvan je er vier elke keer gebruikt. Laat je dit vooral niet in de weg staan om op zoek te gaan naar Og’s Blood want dit is een zeer geslaagd solo spel wat makkelijk op tafel te leggen is en iedere keer anders is.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *