Review: Oriflamme

Oriflamme
Aantal spelers: 3-5
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Designer: Adrien Hesling, Axel Hesling
Illustraties: Tomasz Jedruszek
Uitgever: Geronimo Games

De koning is dood! Lang leve de koning! In Oriflamme strijden 3-5 families met elkaar om de troonopvolger te bepalen. Lukt het jouw familie om na zes rondes de meeste invloed te verzamelen dan ben je verzekerd van de troon.

De verschillende families in Oriflamme. Waar doet me dit ergens aan denken?

Gameplay
Iedere speler krijgt aan het begin van het spel tien dezelfde kaarten waar vervolgens blind drie worden afgelegd. Om de beurt mogen de spelers vervolgens een kaart in het midden van de tafel leggen. Op de kaarten zijn personages of acties weergegeven die je invloed opleveren of andere kaarten beïnvloeden. Als alle spelers een kaart hebben gespeeld dan wordt de rij langsgelopen en worden alle kaarten al dan niet geactiveerd in volgorde van de rij. Je mag er voor kiezen om kaarten niet te activeren zodat ze de volgende ronde meer invloed waard zijn. Zodra kaarten worden open gedraaid worden ze geactiveerd. Hierdoor kan het zijn dat de volgorde van de rij veranderd of dat kaarten zelfs helemaal uit de rij worden verwijderd. Je wilt natuurlijk je tegenstanders te slim af zijn, maar pas op! Voor je het weet verwijder je je eigen kaarten uit het spel.

Ben jij in staat om na zes rondes de meeste roem te vergaren?

Eindoordeel
Oriflamme speelt in 15 minuten weg en in die tijd is het constant op je hoede zijn. Elke keer weer moet je je tegenstanders proberen te doorgronden en twee stappen vooruit denken. De hoge herspeelbaarheid, je weet immers niet welke kaarten de andere spelers tot hun bed beschikking hebben, en de korte speeltijd zorgt er voor dat wij hem nog veel gaan spelen. Ben je fan van list en bedrog in dan is dit zeker een aanrader.

Exemplaar vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *