Review: Point Salad

Point Salad
Aantal spelers: 2-6
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bedenker: M. Johnson en andere
Illustraties: Dylan Mangini
Uitgever: White Goblin Games

In Point Salad ga je een heerlijke salade bereiden met de lekkerste ingrediënten uit de mark. Kies daarbij een punten sausje die bij jou salade hoort en scoor aan het einde van het spel de meeste punten voor jou verzamelde ingrediënten.

Gameplay
Tijdens een potje Point Salad kies je een aantal groenten kaarten van de in totaal 108 kaarten. Aan de ene zijde van de kaart staat er een van de zes groente afgebeeld en aan de andere zijde een manier om punten te scoren. Verdeel de hoeveelheid kaarten in drie gelijke stapels en leg onder iedere stapel twee kaarten open, dit is de markt. Als je aan de beurt bent heb je twee opties. Je kan twee groente uit de zes beschikbare kaarten van de markt kiezen of je kiest een kaart van de stapel die je punten oplevert. Wanneer je kaarten kiest uit de markt worden deze weer aangevuld van de stapel die er boven ligt. Zo probeer je de juiste groente te verzamelen die bij je puntenkaarten horen. Naast deze acties mag je er voor kiezen om één puntenkaart om te draaien naar de groente zijde. Dit kan verstandig zijn als je net die ene groente nodig hebt om meerdere puntenkaarten hoger te laten scoren. Als alle kaarten op zijn is het spelletje voorbij en ga je de punten tellen. De speler met de meeste punten is de winnaar.

Eindoordeel
Een spelletje Point Salad is nooit hetzelfde door de vele verschillende manieren waarop je punten kan scoren. Hierdoor is het een erg leuk, makkelijk te leren kaartspelletje wat ook leuk is met grotere aantallen spelers. De speelduur is gemiddeld 15 minuutjes en hierdoor blijft het bij ons nooit tot een potje. Gebruik je gezond verstand en maak de beste combinaties om dit spel te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *