Review: Qwixx Longo

Qwixx Longo
Aantal spelers: 2-5
Tijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Designer: Steffen Benndorf, Reinhard Staupe
Illustraties: Oliver en Sandra Freudenreich
Uitgever: White Goblin Games

Het spel Qwixx heeft geen introductie meer nodig, het is namelijk een van de meest verkochte roll and write spellen. Met al diverse nieuwe scoresheets, verschillende uitvoeringen en uiteraard die uitbreiding ‘De Karakters” wordt dit succes vervolgd met Qwixx Longo. Je verwacht het wellicht al; het is Qwixx maar dan net iets langer. 

Gameplay
Qwixx Longo wordt gespeeld met achtzijdige dobbelstenen in plaats van zeszijdige. Hierdoor zijn de scorerijtjes nu van 2 tot 16 genummerd. Daarnaast voegen ze een nieuwe regel toe: op ieder blaadje staan 2 gele getallen, dit zijn je geluksgetallen. Wordt dit getal met de twee witte dobbelstenen geworpen (door jouzelf of je tegenstander(s) dan mag je er ook voor kiezen om in de rij met de minste kruisjes het eerstvolgende vakje aan te kruisen. Het speelt door deze aanpassingen net iets anders maar toch blijft het dicht bij het origineel.

Eindoordeel
Een potje Qwixx is altijd goed, even tussendoor, in de trein, als filler of opwarmer op een spelletjesavond. Dit spel is ideaal om cadeau aan iemand te geven die iets meer wilt die is uitgekeken op Yathzee. Qwixx Longo borduurt voort op het bestaande succes van Qwixx, maar was er echt nog een nieuwe versie nodig? Voor mij persoonlijk niet, met de huidige scoreblaadjes die verkrijgbaar zijn is er genoeg afwisseling voor iedereen. Je hoeft zeker niet beide versies te hebben of je moet echt enorm fan zijn van het spelletje. De geluksgetallen zijn een leuke twist maar als die van jou nooit worden gegooid en die van de tegenstander heel de tijd dan ben je hier al snel klaar mee.  Kortom, Qwixx Longo is leuk voor de afwisseling maar blaast je niet omver. Het is in mijn optiek voor de Qwixx liefhebber die vindt dat één potje altijd weer te snel voorbij is.

Exemplaar vriendelijk te beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *