Review: Renature

Review
Aantal spelers: 2-4 spelers
Tijd: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bedenkers: Micheal Kiesling & Wolfgang Kramer
Illustraties: Dennis Lohausen.
Uitgever: HOT Games

Toen ik dit spel eind vorig jaar zag verschijnen trok het gelijk mijn aandacht. De houten speelstukken het biologische thema en de mooie cover zorgde ervoor dat deze graag wilde spelen. Nu de Nederlandse versie uit is kan ik eindelijk kijken of hij mijn hoge verwachtingen waarmaakt.

Gameplay
In Renature is het de bedoeling dat je een stukje natuur gaat herontwikkelen. Dit doe je door dominostenen te plaatsen waar dieren op staan afgebeeld. Als je een steen plaatst mag je tegelijkertijd gras, struiken, dennen of eiken plaatsen in gebieden die er aan grenzen. Als je de meerderheid hebt in het gebied dan kan je hem claimen en krijg jij de punten. Spelers kunnen ook neutrale speelstukken plaatsen om andermans flora dwars te zitten. Bij gelijke stand met de neutrale kleur verdien je namelijk geen punten! Dit spel ziet er vriendelijk uit, maar vergis je niet. Dit spel kan behoorlijk gemeen zijn als je het goed speelt.

Eindoordeel
Dit spel heeft zijn verwachtingen helemaal ingelost! De lastige keuzes die je moet maken met het plaatsen van de stenen, het bedenken welk type plant je gaat spelen om de meerderheid te behalen in gebieden samen met de kwaliteit van de productie zorgen ervoor dat dit spel een van de favorieten spellen is die ik dit jaar gespeeld heb. Dit is een aanrader wat mij betreft.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *