Review: Roam

Roam
Aantal spelers: 2-4
Tijd: 30-45 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Designer: Ryan Laukat
Illustrator: Ryan Laukat
Uitgever: White Goblin Games

In de wereld van Arzium wonen verschillende volkeren met elkaar samen. De laatste tijd worden er diverse ronddwalende karakters waargenomen, Hoog tijd om op reis te gaan en met jouw karakters degenen die dwalen wakker te schudden. Neem ze mee en red de verloren zielen.

Het spel bestaat uit mooi geïllustreerde landschapskaarten en er zijn veel verschillende soorten karakters. Op de kaarten staat een tekst, die (waarschijnlijk) te begrijpen is voor mensen die ook de andere spellen hebben gespeeld die zich in Arzium afspelen. Wat mij betreft had het niet op de kaart gehoeven, omdat het nu onnodige informatie toevoegt op de kaart. De reisstenen zijn houten schijfjes in mooie kleuren. Leuk dat er gekozen is voor tinten groen, blauw, geel en rood die niet zo vaak voorkomen.

Gameplay
In Roam gebruik je karakterkaarten waar een patroon op afgebeeld staat. Je legt jouw kleur reisstenen neer volgens de aangegeven manier van jouw karakter op de openliggende kaarten. Probeer hierbij de meerderheid op de kaart te halen en voeg de kaart dan aan je gezelschap toe. Hierdoor heb je weer een nieuw karakter met een nieuwe mogelijkheid om de stenen neer te leggen. Verzamel munten om artefacten te kopen voor extra acties of ga bieden bij een gelijkspel op de karakterkaart. Wanneer een speler zijn tiende karakterkaart toevoegt aan zijn gezelschap wordt de ronde afgemaakt en telt iedereen de punten op zijn kaarten. De speler met de meeste punten wint het spel.

Hoe je je reisstenen op de landschapskaarten mag leggen in afhankelijk van jouw positie aan tafel. Je mag de patronen van de karakters niet draaien of spiegelen en daardoor zijn de mogelijkheden tot neerleggen voor iedereen uniek.

Eindoordeel
Het spel Roam bevat mooie kaarten en veel karakters met verschillende patronen. De verschillende manieren van stenen leggen die op de kaarten staan afgebeeld zorgt voor een leuke puzzel factor en hoge herspeelbaarheid. Interessante hieraan is ook dat het afhangt hoe je aan tafel zit hoe dat jij de stenen mag neerleggen, want draaien of spiegelen mag niet. Door de makkelijke regels en een niet al te lange speelduur kan je Roam prima inzetten om even je gezelschap weer wakker te schudden tijdens je spellenavond.

Exemplaar vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *