Review: Silencio

Silencio
Aantal spelers: 2-4 spelers
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Bedenker: César Gómez Bernardino
Illustrators: Sébastien Caiveau
Uitgever: 999 Games

Hebben jij en je vrienden of partner vaak aan een half woord genoeg? Probeer dan eens SILENCIO! In dit vlotte kaartspel is het de bedoeling dat je helemaal niet praat en zwijgzaam de reis volbrengt. Als team moet je samenwerken om dit tot een goed einde te brengen. Maak slim gebruik van de eigenschappen van de kaarten en zet deze op het juiste moment in. Alleen zo win je SILENCIO!

Gameplay
Aan het begin van het spel krijgt iedereen een aantal kaarten na gelang het aantal spelers. Daarnaast moet je de grote runensteen en de kleine runenstenen in het midden op tafel leggen. Vervolgens mogen spelers om beurten een kaart in hun hand leggen aan een van de gekleurde runenstenen met dezelfde kleur. De waarde van de kaart moet hoger zijn dan die van de kaart ervoor in die rij. De spelers activeren effecten op de kaarten op basis of de kaart gelijk aansluit of niet. Deze effecten zij bijvoorbeeld: een handkaart open voor je neerleggen zodat iedereen deze kan gebruiken, bepaald effect negeren of kaarten ruilen met andere spelers. Kan niemand nog kaarten spelen op een gegeven moment dan tel je het aantal overgebleven handkaarten. Hoe minder dit is, hoe beter je het hebt gedaan.

Eindoordeel
Persoonlijk vind ik SILENCIO beter tot zijn recht komen met meer spelers. Dit is omdat er dan meer spelers en kaarten zijn om rekening mee te houden en dat zorgt meer spanning. Verder is het overzichtskaartje op dun papier geprint waardoor er een kans bestaat dat het makkelijk scheurt. De varianten die zijn meegeleverd zorgen ervoor dat je het spel moeilijker of makkelijker kunt maken na gelang de groepssamenstelling. Dit alles zorgt ervoor dat het een leuk vlot kaartspel is om na het avondeten te spelen om af te schakelen of aan het eind van een spellenavond als afsluiter.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *