Review: Similo: Dieren

Similo Dieren
Aantal spelers: 2-8
Tijd: 10 minuten
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Bedenker: Martino Chiacchiera en andere
Illustraties: Xavier Gueniffey Durin
Uitgever: 999 Games

Ben jij in staat om de juiste hints te geven aan je medespelers zodat ze het geheime karakter kunnen raden? Het spel ziet er op het eerste gezicht heel onschuldig uit, maar vergis je niet het kan verraderlijk uit de hoek komen. Similo is uitgebracht in verschillende thema’s. Zo is er al een versie van historische figuren en mytische figuren. De versie die ik heb gespeeld draait om dieren

Gameplay
Aan het begin van het spel wordt er een geheim karakter getrokken uit de stapel met dieren. De spelleider legt vervolgens dit karakter samen met 15 andere kaarten in het midden van de tafel. Vervolgens kan de spelleider door middel van kaarten te spelen hints geven aan de andere spelers. Is het geheime karakter een zoogdier, woont het dier op de boerderij of legt het dier eieren? De hints die worden gegeven kunnen alle kanten opgaan en moeten op de juiste manier geïnterpreteerd worden. Bij de eerste kaart mogen de andere spelers 1 kaart omdraaien. De tweede ronde moeten er twee kaarten omgedraaid worden. Dit geldt ook voor de derde en vierde ronde. In de vijfde ronde wordt de laatste hint gegeven en moet er gekozen worden tussen twee karakters. Als de overige spelers na vijf rondes het juiste karakter heeft geraden wint iedereen het spel.

Het is mogelijk om verschillende versies van Similo met elkaar te combineren om een groot deck te vormen en op deze manier het spel wat moeilijker te maken.

Eindoordeel
Similo lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar het komt toch vaak voor dat later in het spel een addertje onder het gras zit. De prachtige afbeeldingen helpen dat dit spel al regelmatig na het avondeten op tafel is gekomen. Persoonlijk zal ik dit spel niet met meer dan vier spelers spelen, omdat het daarvoor net te weinig bied. Neemt niet weg dat dit een heel leuk vlot spel is wat zeker nog meer gespeeld gaat worden. Tegelijkertijd leren mijn kinderen ook nog het een en ander van de verschillende dieren. Wat wil je nog meer!

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *