Review: Snollebollekes – Het kaartspel

Snollebollekes – Het kaartspel
Aantal spelers: 2-6
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Bedenker: René Groen
Illustraties: John van Es
Uitgever: Just Entertainment

Haal je verkleedkleren maar weer tevoorschijn, want het kaartspel van de Snollebollekes speel je uiteraard in stijl. Ga uit oew dakkapel, beweeg van links naar rechts, pak een defibrillator, breek de tent af en ga lekker een potje stropdassen verzamelen nondeju!

Gameplay
Hedde gij da gezeet ghad? Mende da werklik woar? Hoe doede gij da? Hoe doede gij da? Hoe hedde gij da gedoan?

Want hoe mot ik dat dan spelen nondeju? Allereerst check of je 18 ben op je ID kaart, pak een lekker drankje, zorg voor een paar verse worstenbrooikes, wellicht een klein neutje en start dan meej ut spelleke.

In het dooske zitten drie stapels meej koarten : standaard, party en 18+ kaarten hiermee ken de gij het spelleke zo aanpassen dat het voor iedereen leutig is. Wanneer dit voor mekaar is krijgt iedereen 7 koarten. Als de gij aan de beurt bent rol de gij de dobbelsteen en ken de gij 1 koart plaatsen, 2 koarten plaatsen of de stapelkes naor links doorgeven. Als de gij een aantal koarten mot plaatsen mog de gij deze bij uw eigekes tasse of bij un ander, op sommige koarten staat een actie die uitgevoerd mot worden door de speler waarbij de koart is neergelegd. Deze koarten vormen een stapelke en wanneer de stapelkes als actie moeten worden verplaatst draaien deze dus naar de volgende speler. Zodra alle koarten zijn gespeeld is het spelleke klaor ge pakt uw eigen stapelke en tel de stropdaskes die staan afgebeeld op  de koarten, hedde gij de meeste dan ben de gij de winnaar van ut spel en mochtte gij dur ene gaon vatten.

Eindoordeel
Wellicht snap je er vooralsnog helemaal niets van maar gelukkig zijn de spelregels in normaal algemeen beschaafd Nederlands opgeschreven. Zelf raad ik aan om dit spel met een grotere groep mensen te spelen die elkaar kennen. Het standaard deck met kaarten zit weinig geks in, een groot gedeelte van de kaarten heeft zelfs niets speciaals wat een gemiste kans is, een party game als dit komt goed tot zijn recht als bij iedere kaart er iets onverwachts gebeurt. Als sfeermaker voor je dorpsfeest, tentfeest, schuurfeest, carnaval of de foute party zal ook hier de Snolllebollekes het nodige vermaak brengen op je tafel maar speel het vooral met een vleugje Brabantse gezelligheid en neem het niet te serieus. Houdoe en bedankt!

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *