Review: Spicy

Spicy
Aantal spelers: 2-6 spelers
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Bedenker: Zoltán Györi
Illustrator: Jimin Kim
Uitgever: 999 Games

Spicy is een kort pittig, blufspelletje waarbij spelers zo snel mogelijk hun kaarten uit hun willen kwijtraken. Aan de overige spelers de schone taak om te kijken of die persoon bluft of de waarheid spreekt als hij/zijn de kaarten ondersteboven op tafel legt. Dat is nog niet makkelijk, je zou bijna zeggen pittig…

Gameplay
Iedere speler krijgt een aantal kaarten aan het begin van het spel. Daarnaast wordt de kaart die het einde van het spel aangeeft in de gedekte stapel gestoken op basis van het aantal spelers. Als een speler aan de beurt is mag er een kaart uit zijn hand op tafel gelegd worden en wordt er een specerij, chili, wasabi of peper, in combinatie met een getal, 1-10. Andere spelers moeten in de slag dan steeds hogere getal noemen waarbij het specerij niet mag veranderen. Als een 10 wordt geboden, mag je weer van voor af aan beginnen met bieden. Als je de boel niet vertrouwt mag je de slag uitdagen. Dit betekent dat je niet gelooft dat de waarde of specerij die zojuist is gezegd niet als bovenste kaart op de stapel ligt. Als je de uitdaging wint, dan mag je de gespeelde kaarten houden als je verliezer bent trek je twee kaarten en dan start hij een nieuwe stapel. Jokers die alle waardes vertegenwoordigen en alle specerijen maken het extra…. lastig. Het spel kan op verschillende manieren eindigen en daarna worden de kaarten geteld. Diegene met de meeste kaarten voor zich wint het spel.

Eindoordeel
Spicy is een snel kaartspel en het heeft wat mij betreft aantrekkelijke artwork. Ik ben er achter gekomen dat ik niet voor blufspellen geschikt ben, want ik kan geen strak gezicht houden. Je speelt het vlot weg en kan meerdere potjes achter elkaar spelen. Zoals vaker het geval is met blufspelletjes speelt dit spel wat mij betreft beter met meer spelers. Naast bovengenoemde beschrijving zitten er nog aantal varianten bij die bovengenoemde regels beetje aanpassen. Ideaal voor de lange zomeravonden!

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *