Review: The Mind: Soulmates

The Mind: Soulmates
Aantal spelers 2-4
Tijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Bedenker: Hervé Marly
Illustraties: Tom Vuarchex
Uitgever: White Goblin Games

Het is tijd om jezelf te verlichten, je gedachten af te stemmen op elkaar en om te kijken of jij en je medespelers zielsverwanten zijn. The Mind verschijnt in een nieuw jasje met als toevoeging de rol van een ziener. Deze ziener weet meer en mag een hint opschrijven voor de andere spelers. Lukt het jullie om de 12 levels te doorspelen en elkaar als ‘soulmates’ te omarmen of missen jullie de connectie en was het niet voorbestemd.

Gameplay
The Mind Soulmates is gebaseerd op het succes van de The Mind. In deze versie zitten 50 kaarten met het getal 1 tot en met 50. Je start met 4 levens en je gaat proberen de 12 levels te doorspelen met de andere medespelers. De levelkaarten beschrijven hoeveel kaarten er worden gedeeld, hoeveel er door de ziener bekeken worden en hoeveel hints de ziener mag opschrijven.

Dit is namelijk de toevoeging aan het origineel, iedere ronde is er een speler de ziener die van te voren een aantal kaarten mag bekijken met deze informatie mag hij een getal als hint opschrijven op het bordje (er mag namelijk nog steeds niet gepraat worden over de kaarten). Door middel van de hint, de info die de ziener heeft en op een beetje ouderwets goed geluk proberen jullie af te stemmen op elkaar en de getallen op volgorde in het midden te leggen. Is dit gelukt chapeau je mag door naar het volgende level, is het niet gelukt helaas pindakaas, je verliest een leven en mag het level opnieuw spelen met een extra hint en dezelfde kaarten. Het spel eindigt wanneer alle levens op zijn of dat level 12 is behaald.

Eindoordeel
The Mind heeft zijn succes al wel bewezen en zoals ik dat om mij heen zag werd dat spel ook omarmd door mensen die niet regelmatig een spelletje spelen, het aspect van samen zijn, een beetje geluk en mensen inschatten maakt het voor veel spelers een succes. Met Soulmates wordt er in mijn ogen een kleine module toegevoegd aan het basisspel, in dat opzicht vraag ik mij af of dit spel dan ook echt nodig was om opnieuw uit te geven. Dit neemt niet weg dat wij ons er goed mee hebben gemaakt, het blijft toch spannend wanneer de kaarten omgedraaid worden en wanneer het wel of juist niet gelukt is. Dus heb je nog zelf geen versie van The Mind, dan is deze zeker aan te raden, heb je het origineel al in bezit dan denk ik dat weinig toevoegt aan het succes. The Mind: Soulmates is een welkome aanvulling binnen de Mind familie.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *