Review: There’s been a murder

There’s been a murder
Aantal spelers: 3-8
Tijd: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Bedenker: Steve Darlington
Illustraties: Steve Darlington
Uitgever: Goliath Games

Er is een moord gepleegd maar de moordenaar houdt zich schuil in een stapel kaarten. Aan jullie de taak om er achter te komen wie het was en te zorgen dat hij de daad bekend.

Gameplay
Dit doe je zonder te communiceren over je kaarten tenzij een van de kaarten er je de opdracht toe geeft. Iedere kaart in het spel is namelijk een ander karakter met een eigen actie of effect.  Tijdens jouw beurt speel je een van de twee kaarten en voer je de actie of effect uit, hierna is de volgende speler. Ben je weer aan de beurt dan wordt je hand aangevuld tot twee. 
Door te onthouden waar de moordenaar zit, de verschillende acties van de karakters en een beetje geluk probeer je de moordenaar samen met de informant in een hand te krijgen of als actie met de rechercheur, als dit lukt dan win je het spel, komt de moordenaar samen met de getuige in een hand of is de stapel met karakterkaarten op dan verlies je het spel.

Eindoordeel: 

There’s been a murder heeft op de doos staan dat het een coöperatief kaartspel is voor echte detectives, helaas is het in mijn ogen iets te weinig spel, het is meer een activiteit die je speelt als tussendoor tijdens het echte recherchewerk. Het spel is namelijk teveel gebaseerd op geluk in mijn ogen. De verschillende acties en effecten van de kaarten zijn verder prima en zorgt ervoor dat er kaarten worden gewisseld en dat de trekstapel wordt geschud, maar je weet aan het begin van het spel dat de rechercheur onderaan de stapel ligt en de moordenaar bovenop, er is dus een kans dat in de eerste ronde de moordenaar en de informant samen op een hand zit waardoor het spel gelijk klaar is. Het was bij ons vaak binnen 5 minuutjes gespeeld, ik verwacht dat dit leuker wordt met een grotere groep maar voor een grotere groep zijn er betere spellen te vinden. Wellicht een leuke voor aan de bar samen met de Cock en Vledder onder het genot van een kleine neut!

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *