Review: Unmatched: Gevecht der legendes

Unmatched: Gevecht der legendes
Aantal spelers: 2 of 4
Tijd: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Bedenker: Rob Daviau
Illustraties: Oliver Barett
Uitgever: White Goblin Games

Het gevecht tussen de legende’s barst los met Unmatched. Kies je favoriete karakter uit en ga de strijd met elkaar aan. Ga je voor Alice met haar gigantische zwaard en de kracht om zichzelf groter te maken of op het juiste moment weer te verkleinen, kies je voor Koning Arthur die zijn aanvallen kan boosten en wordt begeleid door zijn trouwe tovenaar Merlijn, of kies je het ruime sop met Sinbad die naarmate het spel steeds sterker wordt of toch voor wat Griekse mythologie met Medusa en haar zeer sterke aanvallen van veraf. Voor welk karakter je dan ook gaat iedere karakter speelt op zijn eigen manier, hoe je wint is gelijk: versla je tegenstander

Thema en componenten
Een tof element aan Unmatched vind ik dat de verschillende helden eigenlijk volkomen willekeur is. Dit zorgt ervoor dat jij zelf kan kiezen met wat voor karakter je wilt spelen en dus met wat voor achtergrond. Het thema is dan wellicht niet aanwezig in het speelbord je persoonlijke deck kaarten is wel passend voor bij het karakter wat je speelt.

Wat je krijgt aan componenten is van een goede kwaliteit. Je krijgt vier miniaturen die bij je karakter passen met een toffe shade (vooral die van Alice is erg vet) je krijgt vier persoonlijke deck kaarten met eigen artwork en dan nog wat stevige fiches die de kameraden van de helden moeten voorstellen. Dit allemaal ook nog eens in een goede, degelijke insert en duidelijke spelregels!

Gameplay
Unmatched speelt vrij gemakkelijk, je kiest een karakter uit, neem zijn set kaarten en zijn rechter hand(en) plaats je held op het speelbord, draai de levenspunten naar de juiste hoeveelheid op je schijf en trek 5 kaarten, klaar voor de start  vechten maar! De speler die de andere speler op 0 levenspunten krijgt die wint het spel. Dit doe je door als je aan de beurt ben twee acties te doen, dit mag 2x dezelfde actie je kan kiezen tussen Verplaatsen en verplicht 1 kaart trekken, een actiekaart te spelen (donderschok symbool) of aan te vallen waarbij je bepaalde kaarten mag inzetten en de tegenspeler mag verdedigen. Na deze twee acties is de volgende speler net zo lang totdat er één winnaar is die het strijdtoneel verlaat. Belangrijk om te melden is dat wanneer je geen kaarten meer kan trekken dit van je levenspunten afgaat, dit zorgt er ook voor dat het geen eeuwig durend kat en muis spel wordt 

Eindoordeel
Het toffe van Unmatched is dat iedere held op zijn eigen manier speelt, het loont je dan ook om eerst even goed je speciale eigenschap te lezen en je deck door te spitten voordat je in de strijd losbarst. Ik vind persoonlijk dit asymmetrische erg tof gedaan, goed uitgewerkt en sterke componenten. Ik raad Unmatched dan ook zeker aan potje spelen nieuwe karakters uitkiezen en nog een potje knokken. Met de uitbreidingen die al zijn aangekondigd voor in het Nederlands weet je dat er voorlopig nog genoeg valt te ontdekken bij Unmatched.

Dit spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever voor deze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *