Review: Victory Tank

Victory Tank
Aantal spelers: 2
Tijd: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Bedenkers: Michiel de Wit, Daniël van Essen
Illustraties: Miša Jovanovic
Uitgever: Gam’inBIZ

Aan het eind van de 1e wereldoorlog begin de tank z’n intrede te doen op het slagveld. Dit had grote invloed op het verloop van de oorlog. In Victory Tank strijden twee legers tegen elkaar in de buurt van een verlaten tank. Wie de tank bezit heeft een voordeel, maar op het slagveld kan een misstap dodelijk zijn.

Gameplay
Het spel duurt zeven rondes en aan het begin van elke ronde worden twee kaarten gepakt en verdeeld over de spelers. Hiermee creëer je het slagveld. Vervolgens worden om beurten acties uitgevoerd om je manschappen te verplaatsen, aan te vullen of mee aanvallen. Met kaarten in je hand is het mogelijk om acties sterker te maken. Op het slagveld is van alles te vinden in je strijd. Zo geeft de tank je een voordeel bij de aanval, maar is hij lastig te besturen. Hier kan je tegenstander van profiteren. Bunkers helpen je juist als je de verdedigende partij bent. Wie aan het eind van het spel de meeste punten heeft is de winnaar van Victory Tank.

Eindoordeel
Victory Tank komt in een leuk formaat verpakking en trok hierdoor op Essen gelijk de aandacht. Verder is de tank een echte eyecatcher. Het handmanagement is leuk gedaan, hierdoor moet je keuzes maken wanneer je je kaarten wilt inzetten omdat je er maar bepaald aantal hebt. Ik zou voor mijn gevoel nog wat meer afwisseling in de slagveld kaarten willen hebben. Nu moest ik vaak dezelfde kaart aan mijn tegenstander geven. Gaat vaker op tafel komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *