Review: Wazabi

Wazabi
Aantal spelers: 2-6
Tijd: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Designer: Guilhem Debricon
Illustraties: Jonathan Aucomte
Uitgever: Geronimo Games

Tijdens het spelen van Wazabi probeer je zo snel mogelijk de dobbelstenen die je hebt ontvangen weg te spelen. Dat lijkt simpel maar hoe minder dobbelstenen je hebt hoe moeilijker dat wordt. De naam zegt het al dit is een lekker pittig potje dobbelen.

Gameplay

Aan het begin van het spel start iedereen met 4 dobbelstenen en 3 kaarten. Als je aan de beurt bent dobbel jij je dobbelstenen en aan de hand van het resultaat kan je verschillende acties doen. Zo is er een actie om een dobbelsteen weg te geven aan een andere speler, kan je een nieuwe kaart pakken van de speel stapel of je dobbelt de letter W, met deze symbolen kan je kaarten uit je hand spelen die het spel kunnen veranderen of ervoor zorgen dat je nog sneller van je dobbelstenen af bent. Lukt het jou als eerste om al je dobbelstenen weg te dobbelen dan win jij het spel.

Eindoordeel

Wazabi valt voor mij in het genre party/filler game. Het is een ideaal spel voor een wat grotere groep en dankzij de korte speeltijd en simpele regels komt het snel op tafel. Minpuntje voor mij was dat sommige kaarten wat onduidelijk zijn of voor wat ze kosten wellicht wat sterk zijn. Gezien de korte speelduur hebben we hier niet te lang over nagedacht maar besloten we met de spelers hoe we de kaart moesten interpreteren, daarnaast vind ik het artwork niet passend bij het spel, de losse wollige emoticons doen het niet voor mij. Ondanks de kleine minpuntjes was het een groot succes bij mijn leerlingen in de klas, ideaal om de laatste 15 minuten van de les te vullen. Dobbelstenen dobbelen vindt volgens mij iedereen leuk en elkaar dan ook nog een beetje pesten zorgt voor een dynamisch vlot spelletje. Dankzij de speelduur blijft het wel gezellig aan tafel en zijn de meeste ook wel bereid voor nog een revanche potje.

Spel is vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *