Review: Wild Space

Wild Space
Aantal spelers: 1-5
Tijd: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Designer: Joachim Thôme
Illustraties: Amélie Guinet
Uitgever: HOT games

Verzamel je crew, stap in je ruimteschip en ontdek de planeten in een nieuw sterrenstelsel. In Wild Space heb je tien beurten de tijd om planeten te bezoeken en je crew aan te stellen die je aan het eind van het spel de meeste punten oplevert. Lukt het jou om de beste combinaties te vinden tussen de verschillende crewleden dan ben je de winnaar van Wild Space!

De verschillende planeten die je tijdens dit spel kan bezoeken.
Kies je acties zorgvuldig, want per planeet kan je maar twee acties doen.

Gameplay
Aan het begin van het spel worden er twee startplaneten klaargelegd met daarnaast drie willekeurige planeten die je kunt gaan ontdekken. Daarnaast krijgt iedere speler een eigen kapitein met daarbij vijf ruimteschepen en een aantal handkaarten. Als je aan de beurt bent kies je een planeet uit en voer je de onderste actie uit. Als je al geland bent op de planeet kan je hem verkennen en voer je de bovenste helft van de kaart uit. Hierdoor heeft iedere speler tien beurten de tijd om zijn puntenaantal te maximaliseren. Je krijgt punten door het spelen van diplomaten, robots en kaarten die je kapitein activeren. De echte punten worden pas duidelijk aan het eind van het spel als je setjes van dezelfde dieren hebt gespaard of allemaal andere. Deze leveren veel punten op voor je eindscore. Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van symbolen in het spel kan het de eerste keer een beetje stroef gaan omdat je vaak aan het kijken bent wat deze symbolen allemaal betekenen. Gelukkig zijn de regels duidelijk van opzet en kan je alles makkelijk nazoeken. Daarnaast heeft de achterkant van het regelboekje een overzicht wat alle symbolen allemaal betekenen.

Wat opvalt is de prachtige artwork van Amélie Guinet, maar het draait om de acties die de verschillende crewleden kunnen.

Eindoordeel
Wild Space valt gelijk op met zijn eigenzinnige artwork. Tijdens het spel zelf ben je hier minder druk mee bezig want je bent vooral in het begin aan het puzzelen wat iedere kaart betekent. Na een paar potjes voelt dit echter al snel vertrouwd en merk je dat je eindscore omhoog zal gaan. Het loont zeker om dit spel vaker te spelen, omdat er veel manieren zijn om punten te scoren. Ga je voor veel diplomaten of ga je voor het verzamelen van verschillende sets. Tijdens het spelen ben je constant op zoek naar kaarten die je extra acties laten uitvoeren. Net die ene crewlid spelen kan op het eind van het spel paar punten schelen als je het voor elkaar krijgt. De acties spreken uiteindelijk erg voor zich en met het duidelijke overzicht uit de handleiding ben je snel vertrouwd met de verschillende pictogrammen. Mocht jezelf nog twijfelen om Wild Space een kans te geven dan raad ik je aan om hem zo snel mogelijk op tafel te leggen en gewoon te spelen, ik hoop dat je dan net zo aangenaam verrast wordt als mij.         

Exemplaar vriendelijk ter beschikking gesteld door de uitgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *